Materiale and Tehnologie

FDM

Tehnologia FDM este utilizată în mod obișnuit pentru a crea modele și prototipuri, dar poate fi, de asemenea, folosită pentru a crea obiecte funcționale și piese finale. 

Tipuri de plastic
DLP

Printarea cu rasină UV este o metodă eficientă și precisă de a crea obiecte tridimensionale cu detalii fine și suprafețe netede.

Tipuri de rășini

Serviciul expert de imprimare 3D

 • Realizați proiectul rapid cu ajutorul experților noștrii.
 • Includeti Inform 3D în procesul dumneavoastră de cercetare, dezvoltare și de producție.
 • Asigurarea calității și satisfacția clienților garantată.
 • Materiale de precizie de înaltă calitate.
 • 5 ani de activitate, 1,000+ proiecte.

Adress: str. Traian, nr. 69-71 Cluj-Napoca

Program: 10:00 AM -18:00 PM GMT+3 (Monday to Friday)

Contact Inform 3D today

Piese printate 3D pentru producție.
Șabloane și ghidaje
Integrați în alte ansambluri
1 sau 10,000? Putem printa.
Piese rigide ușoare
Piese turnate și matrițe pentru producție în masă.
Materiale transparente.
Research & Development
Previous slide
Next slide

Un serviciu rapid de printare!

Vă putem începe proiectul astăzi dacă:

 • Modelul dumneavoastră 3D este optimizat.
 • Nu există proiecte în producție.
 • Materialele potrivite pentru proiectul dumneavoastră sunt în stoc.
 • Vă cunoașteți bugetul sau puteți aproba rapid o ofertă.

Dimensiunile suprafețelor de lucru sunt de până la 400x300x300 mm sau 305x305x600 mm pentru tehnologia FDM și 192x120x200 mm pentru DLP.

 • Materiale plastice: PLA, PETG, ABS, TPU, HIPS, PVA, PA, PC, WOOD FILL, METAL FILL, PA-CF, PA-GF, NYLON, PP, ULTEM, PEEK

 • Rășină fotopolimerică: Standard, Industrial, Castable, Dental, Detail/ Modelling, Flex.

Tehnologia FDM

 

1. PLA (acid polilactic): Este un material biodegradabil și ușor de prelucrat. Este potrivit pentru aplicații care nu necesită o rezistență ridicată la tensiune sau temperaturi ridicate.

2. ABS (stiren-butadien-stiren): Este un material dur și rezistent la șocuri, fiind potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență ridicată la tensiune și durabilitate.

3. ASA (Acrylonitrile Styrene Acrylate) este un material termoplast plastic dur și rezistent la intemperii, care a fost dezvoltat pentru a fi utilizat în aplicații în aer liber. Acesta este un substituent al ABS-ului.Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență la temperaturi ridicate.

4. Nylon(PA): Este un material dur și durabil, care are o rezistență ridicată la tensiune și la abraziune. Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență ridicată la uzură și forțe puternice.Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență la temperaturi ridicate.

5. PA6CF (Nylon 6 cu fibră de carbon):este un material dur și rezistent, care conține fibre de carbon pentru a oferi o rezistență ridicată la întindere, compresiune și la impact. Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență la temperaturi ridicate.

6. PA6GF (Nylon 6 cu fibră de sticlă) este utilizat în principal în aplicații care necesită o rezistență ridicată și o rigiditate ridicată, cum ar fi componente de mașini, piese pentru automobile,

avioane și alte aplicații industriale. Materialul are o stabilitate dimensională ridicată, ceea ce înseamnă că piesele imprimate sunt precise și consistente.Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență la temperaturi ridicate.

7. TPU (poliuretan termoplastic): Este un material elastic și flexibil, care este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență ridicată la întindere și compresiune.

8. PET (Tereftalat de polietilenă): este un material rigid și transparent, care are o rezistență ridicată la temperaturi ridicate și la produse chimice. Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență ridicată la tensiune și o transparență ridicată.

9. PP (Polipropilenă): este un material ușor și durabil, care are o rezistență ridicată la temperaturi ridicate și produse chimice. Este potrivit pentru aplicații care necesită o rezistență ridicată la impact, o flexibilitate ridicată și o ușurință de prelucrare.

10. PC sau policarbonatul este un material termoplastic dur, transparent și rezistent la impact, care este utilizat într-o varietate de aplicații industriale și de consum.

 
 

Tehnologia DLP

 

1. Rășina standard este disponibilă în diferite culori și poate fi utilizată pentru a produce piese cu detalii fine și suprafețe netede.

2. Rășina ABS-like este o rășină fotosensibilă utilizată în imprimarea 3D, care este formulată pentru a se comporta similar cu materialul ABS (acrylonitrile-butadiene-stiren).

3. Rășini Nylon-like – acestea sunt rășini care se comportă similar cu nailonul (PA). Ele sunt utilizate pentru a produce piese cu o rezistență ridicată la impact și la tensiune, dar pot fi mai dificil de imprimat decât alte tipuri de rășini.

4. Rășina flexibilă poate fi folosită pentru a produce piese cu o gamă largă de grade de elasticitate, de la moale și flexibil până la rigid și elastic.

5. Rășina castabilă este o rășină special formulată utilizată în imprimarea 3D pentru a crea modele și modele de turnare precise pentru bijuterii și alte produse de metalurgie.

Pentru imprimarea 3D acceptăm tipuri de fișiere in format STL, OBJ, 3MF, AMF.

Acceptam plațile cash, card sau transfer bancar

 

Datele bancare:

IBAN: RO69INGB0000999911265152

Titular cont: IN FORM 3D&LASER SRL

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: RON

SWIFT: INGBROBU BIC: INGB

 

Pentru a face o estimare corectă a costurilor de imprimare 3D, trebuie să se ia în considerare următorii factori:

1. Costul Materialelor: Costul materialului folosit pentru imprimarea 3D este un factor important în determinarea costului total. Diferitele materiale au costuri diferite, iar costul va depinde și de cantitatea de material utilizată.

2. Timpul de Imprimare: Timpul necesar pentru a imprima obiectul 3D este un alt factor important. Cu cât timpul de imprimare este mai mare, cu atât costul este mai ridicat. Timpul de imprimare va depinde de complexitatea designului, dimensiunea obiectului și tehnologia de imprimare 3D utilizată.

3. Costul Mașinii: Costul mașinii de imprimare 3D utilizată pentru a imprima obiectul trebuie, de asemenea, luat în considerare. Diferitele imprimante 3D au costuri diferite, iar costul va depinde de capacitățile imprimantei, cum ar fi viteza de imprimare, rezoluția și compatibilitatea cu materialul.

4. Costul de Post-Procesare: În funcție de cerințele proiectului, poate fi necesară și o post-procesare suplimentară, cum ar fi șlefuirea, lustruirea, vopsirea sau asamblarea. Costul de post-procesare trebuie luat în considerare atunci când se estimează costul total.

5. Costul Muncii: Costul muncii trebuie, de asemenea, luat în considerare. Acesta include timpul necesar pentru pregătirea modelului 3D, configurarea mașinii și post-procesare.

6. Pentru a estima costul de imprimare 3D cu precizie, toți acești factori trebuie luați în considerare cu atenție. De asemenea, este important să consultați un furnizor profesionist de servicii de imprimare 3D pentru a obține o estimare precisă a costului unui proiect specific